Poul Henning Krog

poul_logo_200

Jeg kæmper med værdier og livsretning

Kære Poul Henning

Jeg er i en 40 års krise. Jeg kæmper med mine værdier og livsretning. Jeg er opvokset i en familie uden meget opmuntring og anerkendelse. Vi fik kun opmærksomhed, hvis vi arbejdede hårdt og fulgte vores forældres ordre. Ofte var der ikke penge.

De penge der var, blev brugt til at alt udadtil skulle se pænt ud. Vi skulle med i kirke og sidde pænt og velklædt på første række. Som ung forlod jeg troen på Gud. Jeg besluttede mig for et andet liv.

Jeg arbejdede hårdt og klarede mig faktisk godt i min karriere. Jeg nød, at mine kollegaer så op til mig. I dag er jeg ret velstående. Nu har jeg fundet tilbage til troen og kommer i en kirke. Der er dog stadigvæk mange store spørgsmål, der rumsterer i mit indre.

Kærlig hilsen Erik

 

Kære Erik

Ja, du er ikke den eneste, der kæmper med anerkendelse og livsværdier. Det er en afgørende og vigtig rejse, du er på. Gud elsker, favner og accepterer alle mennesker, som de er. Jesus er vores livskompas. Han er vejen, sandheden og livet. Helligånden er Talsmanden.


Det er fint med gudstjenesterne, men den forvandling Gud vil udføre skal suppleres med flere tiltag. Jeg vil foreslå, at du finder en moden kristen at tale med, bede sammen med og vandre med.

En netværksgruppe er også afgørende for din åndelige vækst. Jeg vil endvidere opmuntre dig til at læse opbyggelige kristne bøger samt søge Gud i bøn og stilhed. Gud ønsker, at vi skal leve i Kristus ud fra det sande og ikke falske jeg. Jeg bringer her et dybdegående og relevant citat fra min kommende bog:

”Vi læser om Jesu bønneliv og også om, at han af Ånden blev ført ud i ørkenen i 40 dage og her blev fristet af djævelen. Alle tre fristelser blev besvaret med Guds ord:


”Da sagde Djævelen til ham: ”Hvis du er Guds søn, så sig til stenen her, at den skal blive til brød.” Men Jesus svarede ham: ”Der står skrevet: ”Mennesket skal ikke leve af brød alene.”

”Dig vil jeg give al denne magt og herlighed, for den er overgivet til mig, og jeg giver den, til hvem jeg vil. Hvis du altså vil tilbede mig, skal alt dette være dit.” Men Jesus svarede ham: ”Der står skrevet: ”Du skal tilbede Herren din Gud og tjene ham alene.” …”Hvis du er Guds søn, så styrt dig ned herfra.

Gud ønsker, at vi skal leve i Kristus ud fra hvem vi er i Ham, og ikke ud fra vores egne præsentationer eller andres forventninger og meninger.

For der står skrevet: ”Han vil give sine engle befaling om at beskytte dig og: De skal bære dig på hænder, så du ikke støder din fod på nogen sten.” Men Jesus svarede ham: ”Der er sagt: ´Du må ikke udæske Herren din Gud.” Da Djævelen ikke havde mere at friste med, forlod han ham for en tid.”

I hvert af disse tilfælde forblev Jesus fast forbundet med sit sande jeg, udelukkende funderet i Gud, snarere end at stole på et falsk selv, der var overdrevet beskæftiget med det, han udførte, hvad andre mennesker tænkte om ham, eller hvad han besad (Pennington, 2000).


Det falske selv er organiseret omkring det, vi udfører, vores omdømme blandt andre og materielle ejendele. Det sande jeg er skjult i Gud og stoler på Gud fra øjeblik til øjeblik.”
Hvordan er mit inderste jeg?

Hvornår lever jeg ud fra mine præstationer?
Hvornår lever jeg ud fra, hvad andre tænker, siger og mener?
Hvornår lever jeg ud fra en tryghed i mine materielle goder?
Eller:

Hvornår lever jeg ud fra, at Kristus i livets nu vil skænke mig det liv, den kraft og de evner, jeg har brug for lige nu?

Hyrden er min redning. Han er med mig i livets små detaljer. Han vil give mig alt, hvad jeg har brug for. Søg først Gud. Hav dernæst tillid til Ham i nuets og livets dagligdag.

Jeg tænker, at du midt i krisen skal være ved godt mod, det er Gud, der virker i dig en lyst til at leve et sandt og sundt liv.

Kærlig hilsen
Poul Henning

Scroll to Top