Poul Henning Krog

poul_logo_200

Efter møde med Jesus forsvandt angsten

Kære Poul Henning

Jeg har mødt Jesus efter flere års søgen. Han har nu hjulpet mig ud af et femårigt næsten dagligt hashmisbrug. Tidligere har jeg forsøgt at stoppe, men det er først nu, at det er lykkedes. Jeg vågnede en morgen og bad til Gud, her oplevede jeg et klart ja, det er nu. Jeg var kun abstinent i en til to dage, og siden har jeg været helt fri fra hashmisbrug.

Tidligere har jeg døjet meget med angst og isolation. Jeg har også været indlagt på psykiatrisk afdeling og fået medicin. Efter mit møde med Jesus forsvandt angsten, men for nylig fik jeg et angstanfald. Det føles dog på en anden måde, og heldigvis har der ikke været flere anfald.

Jeg læser rigtig meget i Bibelen og beder meget. Jeg har overvundet min angst og isolationstendens og er begyndt at komme fast i en kirke. De har taget rigtig godt imod mig. Jeg hjælper til på forskellige måder. Det er gået op for mig, at jeg mangler fællesskab. Jeg har fået mod til at sige ja til invitationer i private hjem, det er helt nyt for mig. Jeg kan stadigvæk kæmpe med overtænkning og isolationstendens. Tak for samtaler og et godt råd ind i min situation.

Mvh den anonyme

 

Kære ven

Tak for samtaler. Jeg er så glad på dine vegne. Det er sket rigtig meget det sidste år. Vi vil ære Jesus, der har velsignet dig med frelse og nyt mod. Tænk, at du er stoffri. Tænk, at du nu bryder isolationen og bevæger dig ud i livet. Det er dejligt at høre, at du har fundet en kirke, du er glad for at komme i.


En kirke, der favner dig. Hashmisbrug og angst er en dårlig sammenblanding. De forstærker begge tendensen til at trække sig og komme på afstand af andre mennesker og det daglige liv.

En ny undersøgelse fra Australien

Jeg har netop været til et foredrag om en stor undersøgelse af kultur og trivsel i Australien. Her fandt man tre ting – A B C, som var afgørende for, at mennesker ikke forsvandt i ensomhed, isolation, mistrivsel, angst og depression. De tre bogstaver er forkortelse for:

A – Act – tag handling


B – Belong – vi har behov for at høre til et fællesskab

C – Commitment – vi har behov for at blive ansvarlige og fast at tage del i noget.

Det er interessant, at der nu er evidensbaseret videnskab, der viser, hvad Bibelen har sagt hele tiden.

A – ”I skal vandre, mens I har lyset, for at ikke mørket skal gribe jer”(Joh.12.35)


B og C – ”De holdt fast ved apostlenes lære, fællesskabet, brødsbrydelsen og bønnerne.”(Apg.2:42)

Den bibelske udgave er naturligvis langt bedre end den ny ABC-undersøgelse.

Eksponering er genialt

Fortsæt med kirke og fællesskab. Vi er skabt til fællesskab, det gavner både dig, din næste og Guds rige.

Du skal derfor endelig fortsætte med kirke, fællesskab og dagligliv. Du tænker meget og nogle gange også for meget. Andre handler overilet. Sådan kan vi være forskellige. Du er i fuld gang med eksponering, idet du er sammen med folk, du ikke kender. Tak Gud for hver eneste gang, det lykkes.

Vi er skabt til fællesskab, det gavner både dig, din næste og Guds rige. Din hjerne er i gang med at skabe nye baner. Din hjerne oplever, at det går godt, det giver mod på mere. Langsomt og sikkert bliver der skabt nye baner i hjernen. Derved bliver det gradvist nemmere ikke at falde tilbage på den gamle bane med isolation og angst.

Den nye motorvej bliver eftertragtet fremfor den gamle bivej. Vær barmhjertig overfor dig selv. En tur på bivejen kan ske – et panikangstanfald, isolationstendens eller en manglende lyst til at være sammen med andre mennesker, men det vil mere og mere blive undtagelsen, for Jesus har givet dig et helt nyt liv også til fællesskab med mennesker. ”Altså: Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til.”(2Kor.5.17)

Kærlig hilsen
Poul Henning

Scroll to Top