Poul Henning Krog

poul_logo_200

Behov for dialog for at slippe tankemylder

Kære Poul Henning

Jeg er nu i gang med at læse din bog PsykiaTro for anden gang. Brugen af din bog har medført en forvandling af mit liv. Jeg synes, at det er den mest berigende bog efter Bibelen. Jeg vil gerne, om du kan anbefale en overskuelig plan for, hvordan jeg endnu mere får de mange anbefalinger til at komme ind under huden.

Dette er ikke mindst fordi, at jeg kan opleve, at de mange råd forstærker mit tankemylder. I forvejen tænker jeg meget og nogle gange for meget. Jeg har tænkt på en Facebook-side, hvor man kan sparre med andre, der er glade for bogen.

Jeg er helt overbevist om, at bogen er et stort løft i forhold til almindelig viden inden for rådgivning af mennesker i sjælenød. Bogen styrker kristne til at rådgive ud fra en kristent livssyn og overbevisning. På forhånd tak for dit svar.

Kærlig hilsen Den anonyme

 

Kære ven

Det glæder mig meget, at du er blevet velsignet af boglæsningen. Jeg forstår så godt din udfordring. Når vi får aha-oplevelser i vores liv, vil vi gerne hurtigt, at de bliver en del af os. Jeg anerkender fuldt ud, at bogen kræver fordybelse og er en stor mundfuld af få omsat.


De der vil leve et hurtigt og overfladisk liv, skal ikke læse bogen. Jeg har personligt arbejdet med Salme 23 og ACT-terapi i 5 år, jeg er kun lige begyndt. Implementering og ejerskab er ofte en langsommelig proces. Menneskesindet er dybt. Vi forstår ikke altid vores egne tanker, følelser og handlinger.

Ønsker du fordybelse med ACT, er der boghenvisninger i min bog. En overskuelig plan kunne være at ”skynde sig langsomt”. Rejsen er målet – nyd den. Bryd gerne tankemylder med handling – gerne motion eller fokus på at hjælpe andre. Vi lever i en tid, hvor alt skal fixes hurtigt. Når jeg i bogen fremhæver ordet fra Joh.12.35: ”I skal vandre, mens I har lyset, for at ikke mørket skal gribe(opsluge) jer”, tænker jeg, at Jesu liv i NT oftest er handlinger fremfor tanker.

Tankemylder og mørke opløses som regel, når vi ledt af Helligånden sætter os i bevægelse. Det er ikke uden grund, at Paulus bøjer knæ og beder om, at vi må styrkes i det indre menneske.


”Derfor bøjer jeg mine knæ for Faderen, efter hvem hvert fædrenehus i himlene og på jorden har navn, og beder om, at han i sin herligheds rigdom med kraft vil give jer at styrkes i det indre menneske ved hans ånd, at Kristus ved troen må bo i jeres hjerter og I være rodfæstede og grundfæstede i kærlighed, så at I sammen med alle de hellige får styrke til at fatte, hvor stor bredden og længden og højden og dybden er, og til at erkende Kristi kærlighed, som overgår al erkendelse, så I fyldes, til hele Guds fylde nås.”
(Ef. 3:14-19)

En bog læst alene mangler medvandrere og dialog. Vi har brug for at sparre med andre.

En bog læst alene mangler medvandrere og dialog. Noget med facebook og sparring lyder særdeles spændende. Egne spørgsmål og mine spørgsmål til hvert kapitel bagerst i bogen kan sagtens danne udgangspunkt for en sparring, studie- og læsegrupper. Faktisk begynder den første læsegruppe ud fra PsykiaTro bogen den 26. oktober på Svendborg Bibliotek.

Læsegruppen bliver for alle uanset baggrund. Enhver af os har en livshistorie og nogle gange en svær bagage. Hver tredje dansker har en psykiatrisk diagnose. Foreningen Sind gør en stor gerning her. De har bedt mig om at holde foredrag på Sindets Dag i Randers den 5. oktober. Lad os nyde rejsen sammen med andre.

Kærlig hilsen
Poul Henning


Scroll to Top